BELGIAN NATIONAL ORCHESTRA

R. WAGNER: Prelude und Liebestod Tristan und Isolde WWV. 90
M. RAVEL: La Valse

HUGH WOLFF

Studeerde compositie aan Harvard en later in Parijs bij Olivier Messiaen. In de USA studeerde hij piano bij Leon Fleischer. Zijn carrière begon in 1989 als assistent van Mstislav Rostropovitsj. Hij was muziekdirecteur van het New Jersey Symphony Orchestra (1986-1993), The Saint Paul Chamber Orchestra (1992-2000) en het HR-Sinfonieorchester van Frankfurt (1997-2006).

In september 2017 werd hij aangesteld als muziekdirecteur van het Belgian National Orchestra. Hugh Wolff stond eerder al aan het hoofd van de vermaarde Amerikaanse symfonieorkesten (Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, San Francisco en Cleveland) en belangrijke Europese orkesten (Gewandhausorchester Leipzig, London Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra en City of Birmingham Symphony Orchestra).

Zijn repertoire gaat van de barokperiode tot de hedendaagse muziek. Hij kan terugblikken op een hele reeks cd-opnames. Daarvoor werkte hij samen met onder meer Mstislav Rostropovitsj, Yo-Yo Ma, Joshua Bell, Hilary Hahn en Jean-Yves Thibaudet. Hij geeft ook les aan het New England Conservatory of Music in Boston.

SERGEY KHACHATRYAN

Sergey Khachatryan is geboren in Yerevan-Armenia en won in 2000 , als jongste winnaar ooit , de eerste prijs van The Sibelius Competition. In 2005 won hij ook de eerste prijs van de vermaarde Koningin Elisabethwedstrijd. De voorbije concertseizoenen musiceerde hij met de beroemde orkesten en dirigenten zoals de Bamberger Symphoniker (H. Blomstedt), Münchner Philharmoniker (J.Gaffigan), Mariinsky Orchestra (V.Gergiev), Orchestre de Paris (G.Noseda), de Berliner Philharmoniker, Concertgebouw Orkest, London Philharmonic, New York, Boston, San Francisco, Toronto, Baltimore Philharmonic, Gewandhausorchester, NHK Symphony, …

In 2015 speelde hij een onvergetelijk vioolconcerto van Beethoven met de Wiener Philharmoniker olv. Gustavo Dudamel. Samen met zijn zuster Lusine Khachatryan (piano) treedt Sergey op als duo in de bekende concertzalen zoals The Wigmore Hall, Konzerthaus Dortmund, Paleis voor schone Kunsten Brussel, Amsterdam Concertgebouw ea.. Verschillende CD’s met de concerti van Brahms, Sibelius, Khachaturian,Shostakovitch en de sonata van C. Franck en Bach vielen in de prijzen. Hij bespeelt de beroemde “ Ysaÿe-Guarneri viool “ van de Nippon Music Foundation.