ORCHESTRE PHILH. ROYAL DE LIEGE

G. GERSHWIN: Strike Up the Band, ouverture
L. BERNSTEIN: Symphonic Dances from West Side Story

CHRISTIAN ARMING

Sinds 2011 is Christian Arming muziekdirecteur van het OPRL. Hij is afkomstig uit Wenen en groeide op in Hamburg. Als leerling van Leopold Hager en naaste medewerker van de vermaarde Japanse dirigent Seji Ozawa deed Christian Arming veel ervaring op als dirigent. Tussen 1992 en 2013 was hij muziekdirecteur in Ostrava, Luzern en Tokyo. Sinds 2017 Is hij chef-dirigent van het Hiroshima Symphony Orchestra.

Hij nam reeds verschillende muzikale werken op CD/DVD op van Brahms, Beethoven, Mahler, Janáček en Schmidt. Dit deed hij oa. met het New Japan Philharmonic, het Orchestre National de Lyon en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Dit laatste is het enige professioneel orkest uit Franstalig België. Het orkest heeft als thuisbasis en concertzaal de mooie Salle Philharmonique (1887). Christian Arming heeft als muziekdirecteur van het OPRL de volgende voorgangers: François-Xavier Roth, Pascal Rophé, Louis Langrée, Pierre Bartholomée, Paul Strauss en Manuel Rosenthal.

LIZA FERSCHTMAN

Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als één van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006 onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

Recentelijk gaf Liza concerten met de orkesten als de Staatskapelle Weimar, Philharmonie Essen, Symfonie Orkest van Vlaanderen, Dallas Symphony Orchestra, Hong Kong Philharmonic, Belgian National Orchestra, Malaysia Philharmonic, het Concertgebouworkest en vele andere. Komende seizoen treedt zij onder meer op met orkesten als het Residentie Orkest, Philharmonie Zuid Nederland, Nürnberg Symphoniker, Bremen Philharmonic, Weimar Staatskapelle, Aachen Symphony en het Gelders Orkest. Geboren als dochter van bekende Russische musici kreeg Liza Ferschtman haar eerste vioollessen op haar vijfde levensjaar. Haar belangrijkste leraren waren Herman Krebbers, Ida Kavafian aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music in Philadelphia en David Takeno in Londen.