NOVUS STRING QUARTET

Young-Uk Kim, viool
Kyuhyung Kim, altviool
Woongwhee Moon, cello

“The Novus String Quartet is among the rising stars of the international music scene.”

Zij musiceren erg solide en evenwichtig. Alle vier muzikanten presteren op eenzelfde hoog topsolisten-niveau, dat maakt hun muziek pakkend en boeiend. Dit zijn de woorden van niemand minder dan Lukas Hagen van het wereldberoemde Hagenkwartet tijdens de uitreiking van de Eerste Prijs, die het Novus String Quartet had gewonnen, van The International Mozart Competition Salzburg 2014. Geschoold en verbonden aan het Korean National University of Arts sinds 2007 behoren zij vandaag tot de top van de Koreaanse kamermuziekensembles. Meerdere malen wonnen zij reeds internationale wedstrijden voor kamermuziek. Zij vervolmaakten zich bij de beroemde ensembles zoals het Artemis Quartet en het Belcea Quartet. Het laatste seizoen speelde het Novus String Quartet met veel succes te Berlijn tijdens Musikfest, in Flagey te Brussel, het Louvre in Parijs en de Suntory Hall in Tokyo.

Hun eerste CD werd uitgegeven in 2016 onder het Franse label Aparté met muziek van Beethoven, Webern en de Koreaanse componist Isang Yun. In 2017 verscheen hun tweede CD met het eerste strijkkwartet van Tchaikovsky en zijn Souvenir de Florence. In 2017 musiceerde dit jonge kwartet voor de eerste maal in de prestigieuze Wigmore Hall in Londen en in de Kölner Philharmonie. Beide concerthallen hebben hen zonder aarzelen weer opnieuw uitgenodigd. In 2018 staan ze op het programma tijdens het MiTo Settembre Musica en het Beethovenfest Bonn. Vervolgens musiceren zij oa. in de Frauenkirche te Dresden, the Wigmore Hall en de Pierre Boulez Saal in Berlijn.

"The Novus String Quartet did an excellent job of presenting stylistically authentic performances of varied music by Mozart, Ligeti, and Dvorak. This ensemble will go far. They clearly have an affinity for the classical style, but also modern works and romantic staples. "
New York Concert Review