SYMFONIEORKEST VLAANDEREN

G. ROSSINI: L’Italiana in Algeri – Ouverture
L. van BEETHOVEN: Pianoconcerto nr. 3
G. PUCCINI: Cristantemi SC 65
F. MENDELSSOHN: Symfonie nr. 3 “Schotse”

JAN LATHAM-KOENIG

Met zijn Franse, Deense en Poolse roots, is Jan Latham-Koenig een Europeaan in hart en nieren. Hij studeerde aan de Royal College of Music in Londen waarna hij de prestigieuze Gulbenkian Fellowship in de wacht sleepte. Zijn debuut als dirigent van de opera Macbeth in de Wiener Staatsoper in 1988 was een buitengewoon succes en bezorgde hem op korte tijd internationale naam en faam. Sindsdien staat hij aan het roer van ’s werelds grootste opera- en symfonische gezelschappen oa. de Wiener Staatsoper, Teatro di Palermo, Orchestre de Strasbourg, Opera Moskou, het Tokyo Metropolitan Orchestra, het Orchestre Radio France, de New Japan Philharmonic, de Berliner Philharmoniker, Royal Opera Covent Garden, de National Opera Prague, de Götenburg Opera, de Dresdner Philharmoniker, de Tokyo National Opera,…

Sinds 2014 is Jan Latham-Koenig chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen. In 2014 won Latham-Koenig de Golden Mask Award zowat het muzikale equivalent van een Oscar.

RONALD BRAUTIGAM

Ronald Brautigam heeft in ruim dertig jaar een reputatie opgebouwd als een van Nederlands meest toonaangevende en veelzijdige musici. Hij studeerde bij de legendarische pianist Rudolf Serkin en musiceerde met vele beroemde orkesten zoals het Concertgebouworkest, London Philharmonic, BBC Philharmonic, Japan Philharmonic, Sydney Symphony Orchestra, Hong Kong Philharmonic, Orchestre de France, Gewandhausorchester Leipzig, Rundfunk Orchester Berlin,.. Hij speelde onder vooraanstaande dirigenten als Bernhard Haitink, Riccardo Chailly, Simon Rattle, Charles Dutoit, Ivan Fischer, Christopher Hogwood, Philippe Herreweghe, Marek Janowski. Als fortepianist speelde hij met het Orchestra of the Age of Enlightenment, het Orkest van de 18de eeuw, het Freiburger Barockorchester, Concerto Copenhagen, l’Orchestre des Champs-Elysées en de Wiener Akademie.

Ronald Brautigam ontving vele onderscheidingen voor zijn CD-opnames waaronder 3 Edisons, een Franse Diapason d’ Or en MIDEM Awards for best solo piano recording. In 2015 ontving hij voor zijn opnames van de complete Beethoven sonates een Edison en de prestigieuze “Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik”. Hij is ook Professor aan de Musik-Hochschule Basel.