TRIO GAON

Maandag 9 december 2019 - 20.15u


Tae-Hyung KIM, piano
Jehye LEE, viool
Samuel LUTZKER, cello

Programma
J. BRAHMS: 3 duets: Klänge Op.66 nr.1+2, Am Strande Op.66 nr.3
J. BRAHMS: Trio nr. 1 in B major Op. 8
F. MENDELSSOHN: 3 duets: Volkslied, Sonntagmorgen, Herbstlied
F. MENDELSSOHN: Trio nr. 2 in c minor Op. 66


TRIO GAON


Het TRIO GAON werd opgericht in 2013 te München. De 3 musici behaalde er hun diploma Kamermuziek met de grootste onderscheiding. Het Duits-Koreaans pianotrio koestert het idee dat 3 muzikanten met 3 verschillende culturele achtergronden en persoonlijkheden samen een harmonisch geheel en een gemeenschappelijk muzikale visie kunnen vormen. Met steun van de European Chamber Music Academy vervolmaken ze hun muzikale kunnen met finesse. Het jonge ensemble won reeds enkele internationale prijzen waaronder de Eerste Prijs in Trieste, Italy. Te Wenen wonnen ze de Derde Prijs tijdens de gerenommeerde International Joseph Haydn Chamber Music Competition. Ook kregen zij de hoogste ranking van het Kulturkreis Gasteig Munich.

In 2018 behaalde ze de Tweede Prijs tijdens de Melbourne International Chamber Music Competition. Tijdens hun nog vrij korte muzikale loopbaan musiceerde het Trio Gaon reeds in verschillende Europese landen en in Azië. In 2018 verscheen ook reeds hun eerste cd. De naam Gaon 가 온 is een Koreaans woord dat 2 betekenissen heeft: Middelpunt van de aarde en warmteontwikkeling. De musici willen deze metafoor op hun concerten doen weerspiegelen waarbij ze een bepaald cultureel middelpunt willen bereiken door hun intens, energiek muziekspel dat empathie en een menselijke warmte creëert.

www.triogaon.de

“ Atemlose Spannung, die sich in einem gewaltigen Aufschwung entlädt ehe Sie in die fast beklemmende Intensität zurück geht. Grossartig ! “
Süddeutsche Zeitung