SYMFONIEORKEST VLAANDEREN

L. VAN BEETHOVEN: Pianoconcerto nr. 5 - Emperor
L. VAN BEETHOVEN: Symfonie nr. 2

KRISTIINA POSKA

De Estse dirigente Kristiina Poska (1978, Türi) startte haar muzikale carrière in Tallinn waar ze koordirectie studeerde. Nadien trok ze naar Berlijn en studeerde er orkestdirectie aan de Hochschule für Musik. Sinds 2019 is ze chef-dirigent van Symfonieorkest Vlaanderen, met wie ze samen de volledige Beethoven-cyclus uitbrengt op cd bij Fuga Libera. Recente hoogtepunten zijn de concerten met het Concertgebouworkest, Oslo Philharmonic, Orchestre National de Lille, Hallé Orchestra en MDR Sinfonieorchester.

Eerdere mijlpalen waren optredens met oa. het Orch. Nat. de France, Janáček Philharmonic Ostrava en het openingsconcert van de Mozart Week 2020 in Salzburg met het Mozarteum Orchestra Salzburg. Daarnaast werkte Poska met orkesten als het HR-Sinfonieorchester, Radio-Symphonieorch.Wien, WDR Sinfonieorch. Köln, Göteborgs Symfoniker, Estonian Nat. Orch., Münchner Philharmoniker, Royal Stockholm Philh., Tonkünstler Orchestra, Camerata Salzburg, Deutsche Kammerph. Bremen en het Tonhalle-Orchester Zürich. Kristiina Poska is ook vaste gastdirigent van het Lets Nationaal Symfonieorkest.

kristiinaposka.com

PAVEL KOLESNIKOV

De in Londen wonende Pavel Kolesnikov is geboren in Siberië in een familie van wetenschappers. Voordat hij zich concentreerde op de pianostudies, studeerde hij gedurende 10 jaar zowel piano als viool. In 2014 was er dan zijn debuutrecital in de prestigieuze Wigmore Hall. The Telegraph gaf hem een erg zeldzame 5 sterren quotering. Recitals en concerten volgden elkaar op in de Queen Elizabeth Hall, Carnegie Hall, Konzerthaus Berlin, Louvre en Salle Gaveau, Suntory Hall Tokyo, Muziekgebouw Amsterdam, Musiq3 Festival,…

Regelmatig speelt hij ook in kamermuziekverband met Samson Tsoy, Narek Aknazarian, het Hermes String Quartet en het Calidore String Quartet. Met de Cd opnames van Chopins Mazurkas bij het label Hyperion won hij de vermaarde prijs “ Diapason d’Or de l’année “. Hij werkt ook samen met de legendarische Belgische danseres Anne Teresa de Keersmaeker aan een project gebaseerd op de Goldbergvariaties van Bach.

pavelkolesnikov.co.uk