ORCHESTRE ROYAL DE CHAMBRE DE WALLONIE

E. BLOCH: Concerto grosso nr.1 voor strijkers en piano
I. STRAVINSKY: delen uit Apollon Musagete

FRANK BRALEY

Op 22-jarige leeftijd deed Frank Braley voor de eerste keer mee aan een internationale muziekwedstrijd, de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd 1991, waar hij prompt “Eerste Finalist” werd en tevens de “Prijs van het publiek” veroverde.
Jury en publiek waren het er unaniem over eens dat de wedstrijd een groot nieuw talent deed ontdekken in de wereld van de klassieke pianomuziek. Zijn muzikaal talent en interpretaties met een poëtische toets werden door de pers alom geprezen.

Sindsdien trad Frank Braley op met vele beroemde orkesten uit de verschillende continenten en onder leiding van dirigenten als: Sir Yehudi Menuhin, Charles Dutoit, Armin Jordan, Eliahu Inbal, Kurt Masur, Yutaka Sado, ea..

Sinds 2011 is hij Professor aan het Conservatorium van Parijs.

In 2014 werd hij Muziekdirecteur van het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie .
Naast zijn optreden als pianist en dirigent is hij ook gepassioneerd in het repertoire van de kamermuziek. Regelmatig musiceert hij met grote namen als: Roel Dieltiens en het Ensemble Explorations, Maria João Pires, Augustin Dumay, Emmanuel Pahud, Renaud et Gautier Capuçon, Gérard Caussé, Eric Le Sage, Mischa Maïsky, Yuri Bashmet…

www.orcw.be

ORCHESTRE ROYAL DE CHAMBRE DE WALLONIE

In 1958 stichtte de bekende violiste Lola Bobesco een muziekensemble onder de naam van    “ Les solistes de Bruxelles” . Vandaag is dit alles geëvolueerd tot het  gerenommeerde “Orchestre Royal de Chambre de Wallonie” . Het orkest heeft gedurende al die tijd samengewerkt met vele bekende musici als:  José Van Dam, Mstislav Rostropovitch, Mischa Maïski, Maurice André, Arthur Grumiaux, Jean-Pierre Rampal, Paul Tortelier, Georges Octors, Guidon Kremer, Augustin Dumay,  Maria João Pires, Frank Braley…

Sinds 2003 kende het orkest, onder de artistieke leiding van Augustin Dumay, een  internationale doorbraak en wordt het uitgenodigd op verschillende nationale en internationale festivals. In 2014 werd de bekende Franse pianist Frank Braley  muziekdirecteur van het ORCW en zorgde hij voor een nieuw enthousiasme en dynamiek.

Het kamerorkest wordt al vele jaren deskundig aangevoerd door de eerste violist-dirigent Jean-François Chamberlan.

Het ORCW is ook partner van de Koningin Elisabethwedstrijd en treedt regelmatig op in de Muziekkapel, BOZAR, Flagey, en op verschillende festivals.

www.orcw.be