CASCO PHIL

L. VAN BEETHOVEN: Vioolconcerto op. 61
L. VAN BEETHOVEN: Symfonie nr. 6 Pastorale op. 68

BENJAMIN HAEMHOUTS

Benjamin Haemhouts is een van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Na een carrière als solotrombonist in de Duitse Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren en studeerde orkestdirectie bij de Russische dirigent Alexander Polyanichko.

Zijn samenwerking met dirigenten als Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Gustavo Dudamel, Giuseppe Sinopoli, Jonathan Nott en Esa-Pekka Salonen oefende blijvende invloed op hem uit.

Sinds hij chef-dirigent werd van Casco Phil vallen zijn grensverleggende programma’s op waarin hij graag hedendaags werk combineert met composities uit de barokke en klassieke periode. Zijn interpretatie kenmerkt zich door grote dynamische contrasten, nauwgezette articulatie, een rijk kleurenpalet en een bevlogen en aanstekelijke manier van musiceren.

Als dirigent werkte hij ook samen met het Symphonische Orchester Tchernovcy, het Brussels Philharmonic, het Nationaal Orkest van België, de vermaarde Bamberger Symphoniker,…

www.haemhouts.be

STELLA CHEN

“Her performance sounded fresh and spontaneous, yet emotionally profound and intellectually well-structured.” The Jerusalem Post

De Amerikaanse violiste Stella Chen, 1ste Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd – Viool 2019 en eveneens 2020 Lincoln Center Artist Award, was ook de jongste laureaat ooit van de Yehudi Menuhin Competition. Chen behaalde een diploma psychologie op de Harvard University, en is titularis van een Master in muziek van het New England Conservatory.

Ze werkt momenteel aan een doctoraat op de Juilliard School te New York. Tot nog toe deelde ze het podium met het Belgian National Orchestra, het Brussels Philharmonic, het Orchestre de Chambre de Lausanne, het Orquestra Filarmónica van Medellín, het London Chamber Orchestra en het Welsh National Symphony Orchestra. Ze gaf recitals in het Kennedy Center, het Metropolitan Museum of Art in de Verenigde Staten, maar ook in Bhutan, in Jordanië, in Israël, in Cuba en in Colombia.

Dit seizoen is ze op tour in Japan, Z. Korea, Europa en in Noord-Amerika. Ze bespeelt een Stradivarius Huggins van 1708 die haar werd uitgeleend door de Nippon Music Foundation.

www.stellachen.com