BRUSSELS PHILHARMONIC

J. STRAUSS II : An der schönen blauen Donau
J. STRAUSS I : Radetzky Marsch

VICTORIEN VANOOSTEN

Victorien Vanoosten is zowel dirigent als pianist. Hij werd snel opgemerkt door de bekende dirigent Daniel Barenboim die hem uitnodigde om als assistent de Parelvissers van Bizet uit te voeren aan de Staatsoper Berlin. Daarna won hij de dirigentenwedstrijd aan de Opera van Marseille. Vele producties en concerten onder zijn leiding volgden: de Ring van Wagner in de Opera van Parijs, Philharmonie de Paris met Lang Lang, Staatskapelle Berlin, Brussels Philharmonic, Ostrobothnian Chamber Orchestra, Orchestre Radio France, Orchestre de Mulhouse, Cannes, Toulouse, … Victorien Vanoosten groeide op in Lille, studeerde piano bij Michel Béroff aan het Parijse Conservatorium waar hij ook zijn dirigeerstudies begon. Hij behaalde 4 Masters.

Te Helsinki kreeg hij les van de vermaarde dirigent Esa-Pekka-Salonen en in Parijs van Pierre Boulez. Als pianist speelde en dirigeerde hij het Pianoconcerto in G van Ravel. Zijn eerste solo piano CD bestaat uit eigen transcripties van orkestwerken van Debussy, Stravinsky, Duruflé, Saint-Saens en Ravel. “ Victorien Vanoosten is a very talented and natural musician. His personality radiates stimulative inspiration and sincerity during his music-making “ Leif Segerstam, conductor

www.victorienvanoosten.com

ANNELIEN VAN WAUWE

Annelien Van Wauwe startte haar muzikale loopbaan op haar achtste met Paul Lecocq in Hamme en later bij Henri De Roeck in Sint-Niklaas. Van 2005 tot 2011 studeerde ze aan de Musikhochschule Lübeck in de klas van de wereldberoemde klarinettiste Sabine Meyer. Annelien zette haar studies verder in Parijs, Rome en Berlijn. Zij is ook geboeid door oude muziek en bespeelt naast moderne klarinetten ook klassieke en historische klarinetten.

Annelien Van Wauwe is laureate van talrijke internationale wedstrijden. Zo won ze de Concorso Internazionale Marco Fiorindo Turijn, de Internationaler Musikwettbewerb Oldenburg, de Internationaler Klarinettenwettbewerb Freiburg, de Audi Mozart International Competition Rovereto, en de International Clarinet Competition Lissabon. Als soliste speelde Annelien in alle belangrijke Belgische concertzalen en in concertzalen zoals het Konzerthaus Berlin, de Tonhalle Zürich,Wigmore Hall London en het Concertgebouw Amsterdam. In Duitsland speelde ze recitals en kamermuziekconcerten onder andere tijdens de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern en de Kissinger Sommer.

www.annelienvanwauwe.com