ORCHESTRE PHILHARMONIQUE ROYAL DE LIÈGE

S. RACHMANINOV : Pianoconcerto nr. 3
P. TCHAIKOVSKY : Symfonie nr.6 Pathétique

GERGELY MADARAS

Sinds september 2019 is de jonge Hongaarse dirigent Gergely Madaras de negende muziekdirecteur van het OPRL. Geboren te Budapest in 1984 verdiepte hij zich eerst in de

Hongaarse folkloristische muziek alvorens de studies fluit, viool en compositie aan te vatten in Budapest en Wenen. Door zijn muzikale inzichten en talenten werd hij al gauw dirigent te Hongarije en Frankrijk. Vervolgens stond hij reeds op de dirigentenbok van de vermaarde orkesten: BBC, Hallé, Scala, Oslo, Radio France, Royal festival Hall, Suntory-Tokio, Melbourne, Houston,…

Ook zijn reputatie in de operawereld staat hoog aangeschreven en hij dirigeerde oa. de Toverfluit in Londen, La traviata, La bohème, Lucia di Lammermoor, Vanessa, ea te Amsterdam, Geneve en Budapest. Hij voelt zich op vlak van de hedendaagse muziek verbonden met G. Benjamin, G. Kurtág en P. Eötvös.

www.gergelymadaras.com

NIKOLAY LUGANSKY

“Lugansky is not simply the most wonderful Russian pianist of modern times; he is one of the most outstanding artists of our epoch…” Le Monde

“ The most trailblazing and meteoric performer of all” Gramophone.

Een uniek concert met de wereldberoemde Russische pianist Nikolay Lugansky! Hij combineert elegantie en gratie met een krachtige virtuositeit, een ware incarnatie van de Russische traditie. Hij wordt internationaal erkend als een meester in het laatromantische Russische repertoire en staat bekend om zijn interpretaties van Rachmaninov, Prokofiev, Chopin en Debussy.

Hij ontving reeds talloze onderscheidingen voor zijn opnames en artistieke verdiensten. N. Lugansky trad reeds op met de vermaarde dirigenten: K. Nagano, M. Pletnev, G. Noseda, V. Jurowski,…samen met de Berliner Philharmoniker, NHK-Tokyo, O.Ph.de France, Cleveland Orch.,ea..In 2019 ontving hij de prestigieuse Russian Fed.Nat.Award Art and Literature. Vele CD opnames en Live-concerten werden internationaal gelauwerd. Hij won in nov 2020 de Diaposon d’Or voor zijn sublieme late Beethoven Sonates op.101,109 en 111. Nikolay Lugansky behoort steevast tot de kleine groep “Meesterpianisten” van deze tijd.

www.nikolaylugansky.com