CASCO PHIL - NIEUWJAARSCONCERT

Maandag 9 januari 2023 - 20.15u


Benjamin HAEMHOUTS, dirigent
Hanne ROOS, sopraan
Alberto MARTINÉZ LORENZO, bariton

Programma
NIEUWJAARSCONCERT 2023
met werken van:

W.A. MOZART
Fr. SCHUBERT
G. DONIZETTI
J. STRAUSS II
Fr. LEHAR
G. ROSSINI
J. STRAUSS JR.
J. STRAUSS


BENJAMIN HAEMHOUTS


B. Haemhouts is een van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Na een carrière als solotrombonist bij de Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren.

Hij werkte samen met vermaarde dirigenten als: Sir S. Rattle, V. Gergiev, B. Haitink, H. Blomstedt, G. Dudamel, G. Sinopoli, ea..Bij Casco Phil combineert hij composities uit de barokke, klassieke en hedendaagse periodes. Grote dynamische contrasten, nauwgezette articulatie, een rijk kleurenpalet en een bevlogen , aanstekelijke manier van musiceren zijn zijn handelsmerken.

haemhouts.be
HANNE ROOS


De Belgische sopraan Hanne Roos vatte in 2004 haar zangopleiding aan in het Conservatorium van Gent. Ze sloot er haar Masters-studies cum laude af bij G. Saks, E. Bohen en M. Capelle en maakte aansluitend deel uit van de Operastudio Vlaanderen. Daarna volgde producties te Colmar en Straatsburg. Zij vertolkte reeds met succes verschillende operarollen van de componisten Donizetti, Montsalvatge, Meyerbeer, Puccini, Bizet, Mozart, R. Strauss, Wagner, Parra, Verdi, Rossini, Smetana, Brossé,..


ALBERTO MARTINEZ LORENZO


Alberto Martinez Lorenzo komt uit de Spaanse gemeente Badajoz, hij studeerde fluit en zang in Salamanca en is in 2017 geselecteerd om te studeren aan de Internationale Opera Academie te Gent en behaalde daar een postgraduaat voor twee jaar. Intussen heeft hij al in diverse binnen- en buitenlandse concertzalen opgetreden oa. het Auditorio Nacional de Música de Madrid, Bozar in Brussel, Kunsthuis Opera Vlaanderen te Antwerpen en te Gent,…