CASCO PHIL

Vioolconcerto: nader te bepalen
L. VAN BEETHOVEN: Symfonie nr. 5

BEN HAEMHOUTS

Benjamin Haemhouts is een van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Na een carrière als solotrombonist in de Duitse Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren en studeerde orkestdirectie bij de Russische dirigent Alexander Polyanichko, bij wie hij ook assistent was.

Zijn samenwerking met dirigenten als Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Gustavo Dudamel, Giuseppe Sinopoli, Jonathan Nott en Esa-Pekka Salonen oefende blijvende invloed op hem uit. Sinds hij in 2008 chef-dirigent werd van Casco Phil vallen zijn grensverleggende programma’s op waarin hij graag hedendaags werk combineert met composities uit de barokke en klassieke periode. Zijn interpretatie kenmerkt zich door grote dynamische contrasten, nauwgezette articulatie, een rijk kleurenpalet en een bevlogen en aanstekelijke manier van musiceren.

Als gastdirigent dirigeerde Benjamin Haemhouts tal van jeugdorkesten waaronder de 'Junge Deutsche Philharmonie', het ‘Symfonisch orkest van het Conservatorium Antwerpen' en het 'Orchestre Jeunesses Musicales'.

Als dirigent werkte hij ook samen met het Symphonische Orchester der Philharmonie Tchernovcy, het Brussels Philharmonic en het Nationaal Orkest van België. Ook dirigeerde hij reeds verschillende malen de vermaarde Bamberger Symphoniker en het Orchestra Sinfonica de Guanajuato, één van de beste orkesten van Mexico.

www.haemhouts.be

LAUREAAT KON. ELISABETHWEDSTRIJD

Viool 2019 : nog niet bekend.