CASCO PHIL

Ben HAEMHOUTS, dirigent
Sylvia HUANG, viool

L. VAN BEETHOVEN: Vioolconcerto Op. 61
L. VAN BEETHOVEN: Symfonie nr. 3 “ EROICA ”

BEN HAEMHOUTS

Benjamin Haemhouts is een van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Na een carrière als solotrombonist in de Duitse Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren en studeerde orkestdirectie bij de Russische dirigent Alexander Polyanichko. Zijn samenwerking met dirigenten als Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Gustavo Dudamel, Giuseppe Sinopoli, Jonathan Nott en Esa-Pekka Salonen oefende blijvende invloed op hem uit.

Sinds hij in 2008 chef-dirigent werd van Casco Phil vallen zijn grensverleggende programma’s op waarin hij graag hedendaags werk combineert met composities uit de barokke en klassieke periode. Zijn interpretatie kenmerkt zich door grote dynamische contrasten, nauwgezette articulatie, een rijk kleurenpalet en een bevlogen en aanstekelijke manier van musiceren. Als dirigent werkte hij ook samen met het Symphonische Orchester Tchernovcy, het Brussels Philharmonic, het Nationaal Orkest van België, de vermaarde Bamberger Symphoniker,…

www.haemhouts.be

SYLVIA HUANG

Geboren in 1994, leerde de Belgische violiste Sylvia Huang het vak van haar vader en studeerde verder aan de Kunstacademie van Brussel. Sylvia deed orkestervaring op bij het European Union Youth Orchestra en in september 2012 werd ze tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België. Sinds augustus 2014 is ze eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Kamermuziek is ook een grote passie: samen met drie andere orkestcollega's vormt ze het GoYa Quartet Amsterdam. Na het winnen van de prestigieuze "Prix de Salon 2015", uitgereikt door de business club van het Koninklijk Concertgebouworkest, kon het GoYa Quartet Amsterdam opnamen maken van twee live uitvoeringen van alle Brahms en Schumann Strijkkwartetten.

Sylvia nam deel aan verschillende internationale festivals zoals B-Klassiek Festival van Vlaanderen of Échappées Musicales du Médoc. In mei 2019 werd ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en kreeg ze de Prix Musiq3 du Public en de Canvas-Klara Prijs.

www.sylvia-huang.com