BELGIAN NATIONAL ORCHESTRA

J. BRAHMS: Pianoconcerto nr. 2 Op. 83
A. BRUCKNER: Symfonie nr. 7 in E major

HARTMUT HAENCHEN

Verkozen tot dirigent van het jaar in 2017 en tot beste Wagnerdirigent door de Richard Wagner Foundation Leipzig in 2018. Maestro Haenchen is geboren in Dresden waar hij ook zijn muziekstudies volbracht.

Hij debuteerde als dirigent bij de Deutsche Staatsoper Berlin en werd nadien dirigent bij de Dresdner Philharmoniker. Vanaf 1986 werd hij Muziekdirecteur bij de Nederlandse Opera Amsterdam ,Chef-dirigent bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Zijn dirigeertalent schoot de hoogte in en Hartmut Haenchen werd nagenoeg in elk Europees land en op andere continenten regelmatig uitgenodigd.

Hij dirigeerde opera’s in Bologna, Genève, Jeruzalem, Londen, München, New York, Stuttgart, Warschau, Wenen, Milaan, Parijs, Madrid, Kopenhagen, Los Angeles, Brussel, Lyon, Berlijn, Leipzig, Dresden.

Hij heeft een grote betrokkenheid met het Duitse repertoire: R. Strauss, Mozart, Wagner, Gluck en de opera’s van Verdi, Puccini, Bartók, Tsjaikovski, Shostakovitch,Berlioz, Saint-Saens, Szymanowski,ea...

Door Koningin Béatrix werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

www.haenchen.net

LARS VOGT

De vermaarde Duitse pianist Lars Vogt is één van de meest veelzijdige musici van zijn generatie. Tijdens zijn indrukwekkende carrière was hij met regelmaat te gast bij prestigieuze orkesten als de Berliner en Wiener Philharmoniker, het Concertgebouworkest, de New York Philharmonic, de Boston Symphony en het City of Birmingham Symphony Orchestra. Daarbij werkte hij samen met klinkende namen als Claudio Abbado, Mariss Jansons, Sir Simon Rattle en Paavo Järvi. Tot zijn kamermuziekpartners behoren Christian en Tanja Tetzlaff, Ian Bostridge en Thomas Quasthoff. Voor het label EMI nam Vogt meer dan dertig cd's op.

Sinds enkele jaren is hij eveneens actief als dirigent en werd hij in september 2015 als chefdirigent aangesteld bij de Royal Northern Sinfonia. In 1998 richtte hij zijn eigen kamermuziekfestival 'Spannungen' op dat jaarlijks plaatsvindt in Heimbach (Duitsland), midden in zijn geboortestreek. Ten slotte is hij de drijvende kracht achter het educatieve programma 'Rhapsody in School', waarmee hij klassieke muziek dichter bij de jeugd wil brengen. Kortom, een groot musicus in alle opzichten!

www.larsvogt.de