BELGIAN NATIONAL ORCHESTRA

Donderdag 31 maart 2022 - 20.15u
Hugh WOLFF, dirigent
Véronique GENS, sopraan

Programma
W.A. MOZART: Symfonie nr. 34 kv. 338
H. BERLIOZ: Les nuits d’été op. 7
F. MENDELSSOHN : Symfonie nr. 4 Italiaanse op. 90


HUGH WOLFF

“Three-time Grammy-nominated H.Wolff known as a musical firebrand, with an effortlessly polished sound, shaping his interpretations with impeccable taste” The New York Times

Hugh Wolff stond al op het podium met alle grote Noord-Amerikaanse orkesten, meer bepaald van Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, San Francisco, Toronto en Montréal. In september 2017 begon Wolff als muziekdirecteur van het Belgian National Orchestra. Hij startte zijn professionele carrière in 1979 als assistent-dirigent van het National Symphony Orchestra Washington dat toen onder de leiding stond van Mstislav Rostropovich.

De discografie van Wolff telt meer dan 50 opnames, oa. de integrale symfonieën van Beethoven in samenwerkingen met Rostropovich, Yo-Yo Ma, Joshua Bell, Hilary Hahn ea.. Hij werd 3x genomineerd voor een Grammy Award en won in 2001 de International Classical Music Award 2001. H. Wolff werd in Parijs geboren uit Amerikaanse ouders en bracht zijn jeugd door in Londen en Washington. Hij behaalde een diploma aan de Harvard College en studeerde piano bij Leon Fleisher en compositie bij Olivier Messiaen. De laatste tien jaar onderwijst hij muziek en orkestleiding aan het New England Conservatory van Boston.

www.hughwolff.comVÉRONIQUE GENS

“Véronique Gens – austere beauty takes your breath away.” The Guardian

Geboren te Orléans studeerde Véronique Gens aan het Conservatorium te Parijs. Haar debuut was in 1986 met Willam Christie en zijn Les Arts Florissants, Zij zong oa. olv. Marc Minkowski, René Jacobs en Ph. Herreweghe. Nadat zij meer dan tien jaar het barokrepertoire op vele podia vertolkte, versterkte ze haar internationale carrière tot één van de beste Mozart zangstemmen. Haar optreden olv. de beroemde Claudio Abbado op het Festival d’Aix en Provence als Donna Elvira was legendarisch en kreeg grote weerklank binnen de muziekwereld. Met een breed klassiek repertoire trad zij op in operahuizen en concertzalen in Parijs, Dresden, Berlijn, Peking, Wenen, Salzburg, Praag, Londen, Brussel, Stockholm, Moskau, Genève,…Zij zong er oa. in Don Giovanni, Falstaff, La Clemenza di Tito, Les Indes Galantes, Dialogues des Carmélites, Les Nuits d’été, Shéhérazade, Wesendonck Lieder, Les Troyens, La belle Hélène, Der Freischütz, Le nozze di Figaro, Dido and Aeneas, … Zij is te horen op meer dan 80 cd/dvd opnames die meermaals internationaal bekroond werden.

www.veroniquegens.com