ORCHESTRE PHILHARMONIQUE ROYAL DE LIÈGE

Anastasia KOBEKINA, cello

R. SCHUMANN: Ouverture Genoveva
R. SCHUMANN: Celloconcerto
D. SHOSTAKOVICH: Symfonie nr. 12 “ 1917 ”

ELENA SCHWARZ

De Zwitserse-Australische dirigente Elena Schwarz bezit een bijzondere reputatie op verschillende continenten voor haar unieke interpretaties, muzikaal inzicht, intellect en gedrevenheid. Zo maakt zij ook indruk bij de vermaarde orkesten zoals: BBC Philharmonic, National Orchestra of Wales, Detroit Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic, National Orchestra of Ireland, Melbourne Symphony, Tasmanian Orchestra, WDR Orchester, Los Angeles Philharmonic, Lucerne Symphony, Orchestre de Liège, Orch. Radio France,…

Ze studeerde aan het Conservatorium van Genève en het Cons. Svizzera Italiana. Ook bij Peter Eötvös, Matthias Pintscher, Bernard Haitink en Neeme Järvi was zij in de leer. Bij het Orch. Philh. de Radio France was zij assistent van de bekende dirigent Mikko Franck. Elena Schwarz ontving de 1ste Prijs Princess Astrid Competition-Trondheim 2014, 2de Prijs Jorma Panula Competition-Vaasa 2015 en ze was ook Dudamel Fellow in 2019.

elenaschwarz.com

ANASTASIA KOBEKINA

In 2014 werd A. Kobekina ontdekt door P. Escande, directeur van het Festival d’Auvers-sur-Oise, nadat hij haar hoorde tijdens de uitvoering van het celloconcerto van Haydn olv. de beroemde Vladimir Spivakov. In 2019 won zij de bronzen medaille van de prestigieuze Tchaikovsky Competition. Voor de periode 2018-21 werd zij door de BBC uitgeroepen tot “New Generation Artist”. Zij musiceerde reeds met de beroemde orkesten en samen met namen als G. Kremer, R. Capuçon, Y. Bashmet, G. Sollima, F. Say, en A. Schiff.

Ze begon op 4-jarige leeftijd met de cello en studeerde aan verschillende conservatoria in Moskou, Kronberg, Berlijn, Parijs en Frankfurt. Anastasia Kobekina beheerst het brede muziekrepertoire van de barok tot aan de hedendaagse muziek en positioneert zich momenteel bij de top van de veelbelovende artiesten van haar generatie. Zij bespeelt een Stradivarius-cello uit 1698.

kobekina.info